Detoxifierea colonului

Facebook

Colonul intoxicat, "groapa de gunoi" a organismului

Numeroase boli apar pe fondul intoxicării organismului cu toxine provenite din alimentele procesate, care conțin mulți aditivi, din medicamente, din apa și aerul poluat, din cosmeticele și detergenții pe care îi folosim. Cea mai mare cantitate de toxine se acumulează în colon. În lipsa funcționării corespunzătoare, colonul nu mai poate elimina la timp resturile alimentare, care fermentează și intră într-un proces de putrefacție prelungit, transformând colonul în "groapa de gunoi" a organismului.

În aceste condiții, detoxifierea colonului (curățarea colonului) este obligatorie. Altfel, intoxicarea organismului își pune amprenta nu doar asupra interiorului, ci și asupra exteriorului. Pe acest fond apar problemele de tranzit intestinal, constipația, oboseala cronică, ficatul obosit, obezitate.

Sănătate și frumusețe prin detoxifierea colonului

Se spune că frumusețea vine din interior. În cazul în care în colon se găsește un exces de toxine și organismul este intoxicat, frumusețea are de suferit: pielea și părul își pierd strălucirea, ochii își pierd limpezimea.

Curățarea intestinală este foarte cunoscută la Hollywood, unde vedetele folosesc în mod frecvent curele de detoxifiere și curățire a colonului, atât ca metodă de păstrare a sănătății, de prevenire a bolilor, cât și ca metodă de înfrumusețare și de pierdere a kilogramelor în plus.

HidrocolonoterapieHIDROCOLONOTERAPIA - ALTERNATIVA NATURALĂ PENTRU DETOXIFIEREA COLONULUI

Funcţionarea anormală a intestinului gros este un factor care poate determina multiple probleme de sănătate. Eliminarea fiziologică intestinală este de importanţă primară, esenţială pentru începerea recuparării starii de sănătate.

Hidrocolonoterapia este o tehnică dezvoltată în anii '30 în SUA, cu o largă utilizare în prezent, inclusiv în Europa și care constă în spălarea profundă şi completă a intestinului gros prin irigare cu apă sterilă şi îmbogăţită cu oxigen.

Datorită efectelor sale, hidrocolonoterapia este o metodă utilă, alternativă a utilizării laxativilor isosmotici în vederea obţinerii unei curăţări complete a colonului.

Hidrocolonoterapia este o metodă teraputică complexă de detoxifiere a organismului, realizată cu apartură modernă, coputerizată, dotată cu un tub special, cu niște supape de intrare și iesire, prin care intestinul se umple sub presiune scazută și controlată, încât nu apare senzatia de ,,stomac umflat’’ ca la clisma clasică, iar efectul este cel al unui duș plăcut. Procedura utilizează truse de unica folosință, asigurând condiții antiseptice optime, aparatul fiind dotat cu mecanism propriu de dezinfectare.

Durata unei ședințe este de 30-45 de minute, folosește în jur de 30 litri de apă încălzită la 37 de grade, filtrată și purificată de bacterii. Între 8 și 18 l supapa de evacuare se deschide, conținutul intestinului se elimină în canalizare prin sistemul ermetic de tuburi, nici medicul, nici pacientul nu simte mirosurile neplăcute.

Pe langă igiena intestinală, procedura asigură eliminarea adecvată a materiilor fecale și a celor reziduale de putrefacție restante, blocate și pietrificate pe pereții intestinali, asigură eliminarea germenilor și paraziților prezenți uneori la acest nivel, a substanțelor toxice greu de eliminat care otrăvesc organismul și atrofiază musculatura intestinală.

Deja după prima ședință, pacientul scade cu câteva Kg în greutate, somnul și digestia se reglează, capacitatea de efort a organismului crește, se îmbunătățește rezistență la infecții, apare senzația de ușurare a propriului corp.

Primul rezultat, vizibil deja după o ședință, este îmbunătățirea calității pielii, diminuarea până la dispariție a fenomenelor de balonare, dispariția senzației de “picioare grele” plus o stare generală de bine.

Hidrocolonoterapia este o metodă naturală, directă, rapidă, eficientă şi bine tolerată:

  • Naturală, pentru că utilizează doar apă
  • Directă, pentru că acţionează doar la nivelul ţintă
  • Rapidă, pentru că acţionează în doar câteva minute
  • Eficientă, pentru că determină o golire totală a       colonului
  • Bine tolerată, pentru că nu provoacă durere, balonare sau vărsături, ci oferă o senzaţie de eliberare şi confort

Efecte ale hidrocolonoterapiei asupra colonului

Hidroterapia colonului reprezintă forma de lavaj intestinal cea mai complexa deoarece reglarea temperaturii şi a fluxului de apă utilizat permit curăţarea întregului intestin gros până la nivelul cecumului.

Efectele terapeutice ale acestei proceduri, efectuată prin regalrea temperaturii la o valoare adecvată împreună cu un regim al fluxului de apă, produc încă de la prima şedinţă o îmbunătăţire a tonusului şi a tranzitului intestinal.

Efectul combinat al curăţării (mecanic) şi a principiilor active, fizioterapeutice, pre și probiotice (farmacologic) introduse în timpul tratamentului, îmbunătăţeşte timpul de tranzit şi deci funcţionarea colonului. Totodata, cu această metodă se îmbunătăţeşte funcţionarea intestinului gros prin restabilirea florei normale a colonului.

Indicații privind hidroterapia colonului

  • Gastroenterologie: parazitoze, diaree cronică de origine neinfecţioasă, diverticuli, infecţii micotice, meteorism abdominal, intoleranţe alimentare
  • Nutriție: obezitate, tulburari de malabsorbtie.
  • Tulburari psihosomatice: depresie, insomnie, stres.
  • Dermatologie: celulită, dermatoze, acnee, psoriazis.

Prin efectul său detoxifiant, hidrocolonoterapia este indicată ca tratament complementar în medicina sportivă.

Acţiunea profundă de curăţare a colonului realizată prin hidrocolonoterapie permite efectuarea în condiţii optime a investigaţiilor radiologice, echografice şi endoscopice.

PREȚ: 250 RON

Pentru programări vă rugăm să ne sunați la 021 327 5259 sau să ne scrieți la info@telemedica.ro sau să ne vizitați clinica din Str. Jean Louis Calderon 28, Sector 2, CP 020036, București (harta).

 

Url:

Facebook Google+