Psihoterapie

Psihoterapie
Facebook

Fiecare persoană are gânduri sau comportamente pe care ar dori să le schimbe. Orice om se confruntă pe parcursul vieții cu situații dificile. Uneori ne dorim să schimbăm un anumit comportament al nostru însa nici măcar nu înțelegem motivul pentru care, într-o anumită situație, ne-am comportat într-un anume fel. Ne dorim să avem relații interpersonale productive și care să aducă satisfacții atât nouă cât și celorlalte persoane cu care intrăm în contact. Cand acest lucru nu se întâmplă, cu toate ca am dori să schimbăm situația, uneori nu suntem siguri de unde să începem.

Procesul psihioterapeutic

  • ne ajută să ne înțelegem comportamentul și gandurile,
  • ne dă oportunitatea să îmbunătățim relațiile cu persoanele semnificative din viața noastră,
  • ne eliberează de frustarea, dezamăgirea și stresul pe care le resimțim când dorim să schimbăm ceva în viață și nu știm cum,
  • ne oferă șansa să acționăm în direcția creșterii nivelului de satisfacție cu privire la propria viață

Cum decurge o sesiune de psihoterapie

Psihoterapia este o intervenție care se bazează aproape exclusiv pe comunicare verbală și non-verbală. Pacientul și psihoterapeutul stau așezati comod pe câte un scaun și explorează, prin discuție, aspectele care îl preocupă pe pacient.

Psihoterapia nu presupune administrare de medicamente și foarte rar utilizează tehnici care presupun ca pacientul să se ridice de pe scaun (un exemplu de situatie în care mișcarea fizică ar putea fi necesara este tratamentul diferitelor tipuri de frici irationale de anumiți stimuli, obiecte, situatii, persoane etc - fobii).

Psihoterapia adleriană

Psihoterapia adleriană este cea pe care v-o oferim la clinica Telemedica. Psihoterapia adleriană este o școala de psihoterapie care se distinge de alte abordari prin faptul că privește persoana în contextul  în care aceasta își trăiește viața.

Relațiile cu alte persoane și locul persoanei în lume sunt de mare interes pentru psihoterapia adleriană. Viața interioara a persoanei (gandurile, neliniștile sau întrebările pe care și le pune orice om) este de asemenea considerată și legată de ceea ce se întâmplă în exteriorul persoanei: acțiunile sale, persoanele importante din viața sa, modul în care interacționează cu lumea ș.a.m.d.

Procesul terapeutic presupune mai întâi înțelegerea unui fenomen sau a unei situații și abia apoi angajarea pe drumul schimbării. Pe tot parcursul psihoterapiei pacientul este încurajat și susținut de psihoterapeut. Pacientul și psihoterapeutul sunt elemente de importanță egală în procesul terapeutic iar o psihoterapie eficientă poate avea loc doar cu colaborarea și angajamentul ambilor participanți.

Întrebări și programări

Toate situațiile de viață pot fi discutate în psihoterapie. Dacă aveți întrebări legate de psihoterapie pe care ați dori să le lămuriți înainte de ședință, ne puteți contacta la tel. 021 327 5259, e-mail info@telemedica.ro sau direct la recepiția clinicii, din Str. Jean Louis Calderon 28, Sector 2, CP 020036, București (harta).

Psihoterapeut Claudiu Manea

Ședințe psihoterapie

Procedură/AnalizăPreț
Ședință de psihoterapie individuală (durata 45 min)100.00 RON
Ședință psihoterapie de cuplu (durata 90 min)150.00 RON
Ședință psihoterapie de familie (durata 90 min)200.00 RON
Facebook Google+